Möt vårt team

Allied Filter Systems sälj- och ledningsteam ansvarar för att uppfylla alla aspekter av företagets verksamhet och sätta upp och implementera våra strategiska mål. Från att producera produkter till högsta möjliga kvalitet till att ge våra kunder exceptionell kundservice, kontohantering och teknisk rådgivning. Vårt team använder sig av många års expertis och erfarenhet för att hålla Allied Filter Systems i framkant av vätskefiltrerings-industrin.

Vårt sammansvetsade team är dedikerade inte bara till att möta kraven från kunder som förlitar sig på vår filtreringsteknik, utan för att se till att vi upprätthåller vår samarbetande och entusiastiska arbetskultur.

Verkställande direktör

Daniel Thompson

Dan började på företaget 1996 efter att ha tagit en MA i kemi från University College, Oxford, efter att ha genomfört forskning inom området ytkemi.

Dan har det övergripande ansvaret att leda ett mycket framgångsrikt och motiverat team, för att säkerställa att företagets tillväxt är i linje med verksamhetens strategiska inriktning och kärnvärden. Hans passion och entusiasm för verksamheten, dess produkter, leverantörer och kunder fortsätter att driva verksamheten framåt med nya innovativa idéer för framtiden.

Dan säger att höjdpunkten i hans karriär hittills var att få äran att träffa Hennes Majestät Drottningen på Buckingham Palace 2012 när företaget vann Queen’s award for Enterprise.

Dan älskar att resa och har nyligen uppfyllt sin livslånga ambition att bli en kvalificerad pilot.

Kommersiell och teknisk direktör

Chris Thompson

Chris började på Allied Filter Systems efter att ha tagit examen i kemi från University College, Oxford 1999. Rollen som kommersiell och teknisk direktör ger Chris en plattform för honom att kombinera sina två stora professionella passioner – att bli en teknisk expert på vätskefiltrering och driva affärstillväxt. Chris har genom åren varit involverad i produkt- och marknadsutveckling, försäljnings- och marknadsföringstekniker och strategi, tillverkningstekniker och processer, rekrytering och utveckling av otroligt duktiga individer, företagsförvärv och utveckling av infrastruktur, för att bara nämna några.

Chris är en ivrig musiker som spelar både piano och gitarr, utövar Shotokan karate och är även en ivrig Manchester United-supporter.

Försäljningschef

Peter Yates

Peter började på Allied 1995 till en början som försäljningsingenjör för den brittiska marknaden och har varit en uppskattad och nyckelmedlem i vårt team under hela sin tid hos oss. Peters inflytande på bolaget ledde till att han befordrades till styrelsen 1997. Det nya affärsområdet som utvecklades under hans första år hos oss gav bolaget en solid grund att bygga ifrån och introducerade våra produkter till ett brett spektrum av kunder från processindustrier som t.ex. kemiska, petrokemiska, bläck, färgämnen, livsmedel, beläggningar, främst till slutanvändare men även till distributörer. Peter närmar sig sitt 25:e år hos oss, förutom flera års tidigare erfarenhet inom filtreringsbranschen, har Peter byggt upp en omfattande kunskap inom ett stort utbud av produkter från våra kärnprodukter som vätskefilter-påsar, patroner och kärl till gratisartiklar såsom damm och luftfiltrering.

Försäljningsingenjör Skandinavien

Emil Bundalo

Emil började på företaget i början av 2019 och tillförde över 20 års B2B-erfarenhet inom svensk industri, som teknisk försäljningschef. Han brinner för att ge råd och göra det möjligt för processindustrier att uppnå stor effektivitet med hjälp av våra filterprodukter. Emil är ansvarig för kunder över hela Sverige och Norge.

Utanför jobbet tycker Emil om engelsk fotboll och ishockey (SHL och NHL). Han spelar även tennis och umgås gärna med familj och vänner.

Account Manager

Elsa Mota

Elsa började på Allied i början av 2018 och gav över ett decennium av erfarenhet av kundhantering. Genom att kombinera sin starka personlighet med en utmärkt produktkunskap, hanterar hon framgångsrikt nyckelkundskonton i både Storbritannien och exportområdena genom att utveckla nära relationer som leder till både återkommande och nya affärer. Våra kunder och företaget drar nytta av hennes engagemang.

Med en utbildning inom marknadsföring har hon också kommit med nya idéer och bidragit till vår digitala marknadsföringsstrategi som kommer att vara till stor nytta för företaget framåt. Elsa är flerspråkig och reser över hela Europa för att stödja verksamhetens och våra kunders behov.

Export Account Manager

Catherine Challal

Catherine är av franskt ursprung och började på företaget i september 2016 efter att ha arbetat i mer än 15 år som huvudkontakt till kunder inom en mängd olika verksamheter inklusive däck-, dekorations- och färgindustrin. Hennes entusiastiska inställning till affärer och uppmärksamhet på detaljer gör henne till en mycket uppskattad medlem av vårt säljteam.

Catherine är ansvarig för att utveckla några av våra exportmarknader som Frankrike, Benelux, Schweiz, Afrika, Nordamerika, Mellanöstern samt andra nya marknader, och arbetar med distributörer, OEM:s och slutanvändare inom processindustrin.

På fritiden tycker hon om att resa och läsa.

Teknisk chef

Paul Hudson

Paul har 34 års erfarenhet inom tillverkningssektorn i både Storbritannien och Australien och över 10 års erfarenhet av ledning. Han är mångkunnig och har en “tänk utanför boxen”-mentalitet. Paul började på Allied i juni 2012 som ingenjörschef och hjälpte till att etablera vår tillverkningsanläggning för filterkärl i Warrington, och han är fast besluten att bygga och kontinuerligt utveckla denna del av verksamheten. Hans externa intressen består av tid att åka båt, Formel 1, och han är också guvernör för Primary School Foundation.

Verksamhetschef

Matt Taylor

Matt är Verksamhetschef för två av Allieds tre tillverkningsanläggningar, med fokus på förbrukningsvaror, särskilt filterpåsar och tillhörande produkter.

Han har arbetat i filtreringsbranschen över 22 år med multinationella företag.

Hans karriärerfarenhet sträcker sig från kundservice, konton, försäljning och produkthantering. Matt brinner för sitt jobb här på Allied och de dagliga utmaningarna som ger honom en möjlighet att ge det som verkligen betyder något… en fantastisk kundupplevelse för våra lojala kunder.

Försäljningsingenjör Skandinavien

Tomas Japec

Tomas började på Allied Filter Systems i januari 2021 och har arbetat som försäljningsingenjör med våtfiltrering för processindustrin sedan 1997.

Han supportar OEM, distributörer och slutanvändare på marknader runt om i världen som vattenbehandling, mat och dryck, massa och papper, kraftproduktion, gruvdrift, kemikalier och många fler. Hans fokus har alltid varit att ge kunderna den bästa filtreringslösningen och servicen. Tomas ansvarar för kunder över hela Sverige och Norge.

Utanför jobbet gillar Tomas att umgås med vänner och familj, snickra och köra sin KTM Adventure 1190R motorcykel.

Marknads- och försäljningschef

Tyler Leuty

Tyler började på Allied Filter Systems i december 2021, efter att ha arbetat inom industrin för separation av fasta vätskor sedan 2016. Tyler brinner för marknadsföring och dess många aspekter och har många års erfarenhet inom olika områden, allt från digital marknadsföring och sociala medier, till dataanalys och webb-design.

Tylers intressen och hobbyer inkluderar träbearbetning, hembryggning och resor.

You can subscribe to our newsletters here, or Unsubscribe here UK - FR - SE
Product Enquiry

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Your Telephone Number

  Your Message

  Your consent for marketing communication:

  I agree and provide consent for Allied Filter Systems Ltd to contact me via phone and send me communication via email. I understand that this will include company news & announcements, product updates and promotions.

  ×